ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ για πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ – ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ)

Η Αίτηση–Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται/αποστέλλεται  από τους μαθητές/ριες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με την αριθμ.Φ.251/159037/Α5/20-11-2020 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5158 Β΄/21-11- 2020), η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης (Α-Δ) υποψήφιων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα γίνεται πλέον εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2021, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα ΜΟΝΟ από τους μαθητές/ριες τελευταίας τάξης ΓΕΛ και σε επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους. Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές τελευταίας τάξης ΓΕΛ θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά.

Η παρούσα εγκύκλιος αφορά μόνο τους μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ (Γ΄ ημερησίου και Γ΄ τριετούς εσπερινού) οι οποίοι/ες επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2021-22. Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών/τριών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2021, ορίζεται το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. 

Επισημαίνεται ότι για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2021, θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση, σε μεταγενέστερο χρόνο, το χρονικό διάστημα και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων –Δηλώσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου 2021 με ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγής, έτσι όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 7 και 61 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄).

Το υπόδειγμα της Α-Δ είναι ένα και κοινό για όλους τους μαθητές/ριες ΓΕΛ (Ημερήσια ή Εσπερινά). Συνημμένα σας στέλνουμε 4 σελίδες [(2 σελίδες Αίτηση-Δήλωση για πανελλαδικές) + (2 σελίδες ΑίτησηΥπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα)] και συγκεκριμένα:

-Οι δύο σελίδες

«ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ (ΜΟΝΟ μαθητής/ρια) ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2021»

και η σελίδα «ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ–ΔΗΛΩΣΗ (Α-Δ) ΜΑΘΗΤΗ/ΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ -2021» 

αφορούν όλους τους μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ.

– Αντίθετα, οι 2 σελίδες

«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής» και η σελίδα  «ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ για το εξεταζόμενο μάθημα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» 

για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, αφορούν μόνο όσους μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ενδιαφέρονται για εισαγωγή στα 3 Μουσικά Τμήματα, δηλαδή το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων.

👉Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται/αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e-mail ) από τους μαθητές/ριες στα Λύκεια. 👉Αρχικά ο/η υποψήφιος/α βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ Υποψηφίου-μόνο μαθητής/ρια), 👉το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης στον υπολογιστή του. 👉Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. 👉Τέλος, το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με e-mail), μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (από 25 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου) στο Λύκειο που φοιτά. ❓Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/ρια θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε/απέστειλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο Λύκειο, στο πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Με νεότερες οδηγίες αργότερα, ο/η υποψήφιος/α ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν φέτος, παρακαλούνται οι (Υπο) Διευθυντές/ριες των ΓΕΛ και οι μαθητές/ριες να ακολουθήσουν την προθεσμία από 25 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου καθώς η μη εμπρόθεσμη υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης έχει συνέπειες στη συμμετοχή των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Για αυτό τον λόγο παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ την πρώτη μέρα να στείλουν e-mail στους/στις μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης, ενημερώνοντάς τους/τες για την υποχρέωση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης. Σε αυτό το e-mail, χρειάζεται να επισυναφθεί και ο ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021, ο οποίος ενημερώνει τους μαθητές για την επιλογή ενός μόνο συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού και για τα 2 μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας.

https://www.minedu.gov.gr/news/47095-23-11-20-ypovoli-mono-apo-mathites-tis-aitisis-dilosis-gia-symmetoxi-stis-panelladikes-eksetaseis-ton-gel-i-epal-etous-2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Α-Δ ΓΕΛ 1 σελίδα για υποβολή

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΛ

Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ για υποβολή

ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

ΠΙΝΑΚΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021(ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ –ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο