Οδηγίες λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Διαβάστε όλο το κείμενο της διευκρινιστικής εγκυκλίου

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) τα οποία λειτουργούν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Υ.Α. 211076/ΓΔ4/6-12-2018 (ΦΕΚ Β΄ 5614) και θέμα: «Ενιαίος Κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και ειδικότερα καθήκοντα και αρμοδιότητες του προσωπικού τους», καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,όπως αυτά ορίζονται: α) στην υπ. αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342/6.11.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση(Β΄4899) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και β) στην υπ. αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/οικ. 21190/13/11/2020(ΑΔΑ: ΨΞ8046ΜΤΛ6-5ΩΙ) και θέμα: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών .

Οι Προϊστάμενοι/ες των Κ.Ε.Σ.Υ. σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικού Προσωπικού προβαίνουν σε προγραμματισμό ενεργειών, σχετικά με: (Ι) την εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη και (ΙΙ) τη φυσική παρουσία μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων γενικής, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης καθώς και γονέων ή κηδεμόνων τους για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας αξιολόγησης, έκδοσης και επίδοσης εκθέσεων αξιολόγησης-γνωμάτευσης.

Επίσης, οι Προϊστάμενοι/ες των Κ.Ε.Σ.Υ. οφείλουν να προσδιορίσουν τον απαιτούμενο αριθμό διοικητικού προσωπικού και εκπαιδευτικού προσωπικού/μελών διεπιστημονικών μονάδων σε καθημερινή ή και σε εβδομαδιαία βάση που πρέπει να προσέρχεται, σύμφωνα με την ως άνω υπ. αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/οικ. 21190/13/11/2020 (ΑΔΑ: ΨΞ8046ΜΤΛ6-5ΩΙ) και θέμα: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με αυτοπρόσωπη παρουσία θα είναι ανάλογο των διαθεσίμων υλικοτεχνικών πόρων και της υπάρχουσας χωροταξικής διαθεσιμότητας του Κ.Ε.Σ.Υ., λαμβανομένων υπόψη των γενικών οδηγιών πρόληψης. Ως προς τις διευκολύνσεις των γονέων/μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού, συνεπεία της πλήρους αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, εφαρμόζονται οι υπ’ αρ. 158104/Ε3/18.11.2020 οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ: ΨΩΟΚ46ΜΤΛΗ-ΦΣΥ) και με θέμα: «Ενημέρωση για τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς/μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ».

Το κοινό για το ως άνω χρονικό διάστημα θα εξυπηρετείται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Κατά την προσέλευση και παραμονή όλων στον χώρο του Κ.Ε.Σ.Υ, τηρούνται απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ειδικότερα η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο από τους προσερχόμενους γονείς ή κηδεμόνες όσο και από το προσωπικό της υπηρεσίας. Για τους μαθητές/τριες ισχύουν τα προβλεπόμενα της παρ.6, του άρθρου 2 της Δ1α/Γ.Π.οικ.69543/31-10-2020 ΚΥΑ(Β’4810).

Οι συνεδριάσεις των διεπιστημονικών επιτροπών δύνανται να πραγματοποιούνται και μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ η προγραμματισμένη διαδικασία αξιολόγησης θα διενεργείται με αυτοπρόσωπη παρουσία από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας, τηρουμένων των μέτρων προστασίας έναντι της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Το ωράριο λειτουργίας του Κ.Ε.Σ.Υ. μπορεί να αναπροσαρμόζεται για μία ή περισσότερες ημέρες της εβδομάδας με απόφαση του συλλόγου εκπαιδευτικού προσωπικού, εφόσον υπάρχει αναγκαιότητα και οι συνθήκες του χώρου και της διαθεσιμότητας του προσωπικού το επιτρέπουν, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 της Υ.Α. 211076/ΓΔ4/6-12-2018 (ΦΕΚ Β΄ 5614) «Ενιαίος Κανονισμός λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ. και ειδικότερα καθήκοντα και αρμοδιότητες του προσωπικού τους», όπως προβλέπεται.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο