Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εισηγητών/τριων για το νέο επιμορφωτικό κύκλο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, που αφορά στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση γονέων και εκπαιδευτικών

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής υποστήριξής του σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων τις έκτακτες αυτές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, μετά το σχεδιασμό του πρώτου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ΕξΑΕ, ο οποίος συνεχίζει να υλοποιείται, διοργανώνει και Νέο επιμορφωτικό κύκλο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς με τη μορφή διαδικτυακών, απογευματινών, προαιρετικών σεμιναρίων.

Σκοπός των διαδικτυακών αυτών σεμιναρίων, είναι η ενημέρωση, η συμβουλευτική υποστήριξη και ενδυνάμωση γονέων και εκπαιδευτικών, σε θέματα που σχετίζονται με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας, τη χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών/τριών λόγω της απώλειας της δια ζώσης επικοινωνίας, την υγεία και ευεξία τους σε περίοδο καραντίνας, την ανάπτυξη και συμπεριφορά των παιδιών το διάστημα εγκλεισμού, τις σχέσεις στην οικογένεια, την επικοινωνία με το σχολείο, κ.ά..

Το περιεχόμενο των επιμορφωτικών συναντήσεων περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στις κάτωθι ενότητες:
1η Ενότητα: Ενδυνάμωση και υποστήριξη στα ζητήματα της εξ’ αποστάσεως (π.χ. όρια στη χρήση και έκθεση σε οθόνες, τρόποι ξεκούρασης των μαθητών, Διαδίκτυο κι Εκπαίδευση, Δημιουργικοί τρόποι αξιοποίησης του διαδικτύου, Διαδικτυακή εξάρτηση, Κοινωνικά Δίκτυα – Έξυπνες Συσκευές και Εφηβεία, Εκφοβισμός στο διαδικτυακό περιβάλλον, κ.τ.λ.).
2η ενότητα: Ζητήματα διαχείρισης άγχους και στρες, ψυχικής ανθεκτικότητας, ψυχοκοινωνικής εξέλιξης και ανάπτυξης των παιδιών, διαπροσωπικών σχέσεων (π.χ. Διαχείριση άγχους, διαχείριση της ασθένειας/ απώλειας, κρίση σχέσεων, Βία και επιθετική συμπεριφορά, κατάθλιψη, δεξιότητες ζωής, κοινωνική – συναισθηματική μάθηση κ.τ.λ.).
3η Ενότητα: Ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και ευεξία του παιδιού και της οικογένειας τον καιρό της πανδημίας (Διατροφικές ανάγκες & ιδιαιτερότητες, Προβλήματα βάρους – Παχυσαρκία, Υποσιτισμός, Διατροφικές Διαταραχές, Αθλητισμός, η σημασία της φυσικής κατάστασης στην ψυχοσωματική ανάπτυξη, κ.τ.λ.).
4η Ενότητα: Υποστήριξη παιδιών με Ε.Ε.Α. στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τρόποι και ιδέες υποστήριξης τον καιρό της πανδημίας Για την πραγματοποίηση του νέου επιμορφωτικού κύκλου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και τον εμπλουτισμό των δράσεών του, καλούμε όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε (Κ.Ε.Σ.Υ, Ε.Δ.Ε.Α.Υ., Σχολικούς ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης), αλλά και επιστήμονες του ακαδημαϊκού χώρου, να συμβάλουν με την εμπειρία και την επιστημονική κατάρτισή τους στις παραπάνω θεματικές ενότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν το θέμα της εισήγησής τους, την ημερομηνία και το χρόνο διεξαγωγής στην επισυναπτόμενη φόρμα google: https://forms.gle/YaqSix3tPKtuR4K66
Οι εισηγήσεις θα προστίθενται στο δυναμικό ημερολόγιο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης στη διεύθυνση https://pekes.pdekritis.gr/parentsexae/

Το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης θα διαρκέσει έως τα τέλη της σχολικής χρονιάς, με τη δυνατότητα επικαιροποίησης της θεματολογίας, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και τα δεδομένα και προκύπτουν κάθε φορά. Συνεπώς, το ημερολόγιο δράσεων που θα αναρτηθεί στη σελίδα του θα ανανεώνεται τακτικά.

Η Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης


Ειρήνη Βιδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο